søndag 18. november 2012

Dag 60 - snart Eurasiervalper i hus!

Tiden går fort nå syns jeg. Ting begynner bli klart til å ta imot valpene :)
Merkebånd, temperaturmåler, antibac for å rense utstyr, mesoft compress, sløv saks for å klippe navlestrenger, varmeflaske til valpene, mange vetbed ullpledd, et stort antall hånduker, kalk og druesukker til tispa under og etter fødsel for å gi energi og forhindre melkefeber, respirot til svake valper, bok for å skrive ned alle tempmålinger, tegn ved fødsel, kjennetegn på valper m.m

Ikke lenge igjen! :)

Temperaturen til Enya lå i dagmorges på 37,3. Normalt skal den ligge på 38,5, men går ned til rundt 36 og opp igjen før valpene kommer. At den allerede er begynt å gå ned, er tegn på at fødselem skjer nok innen de neste dagene.

Måler 2-3 ganger om dagen nå, til jeg ser temperaturen går under 37, da blir det måle en gang i timen til annen hver time for å holde kontroll på når den laveste temperaturen er.

Det er viktig holde kontroll på dette, tispene bør føde innen et døgn etter laveste temperatur, ellers kan det være noe galt.

Valpen er nå ferdig utviklet, så det er bare å smøre seg med tålmodighet og vente :) Kommer dem nå er dem sterke og friske :)

Enya er veldig rolig, og viser ikke noe tegn på at det er nær forestående. Når oppblokkingen starter vil hun bli veldig urolig, hun vil pese en del, grave, vil ut mye og slikke seg bak. Dette er tegn på at valpene beveger seg bakover og prosessen med å komme til verden er i gang. Nå bare nyter vi stillheten og samler krefter begge to til den nært forestående begivenheten :)

Håper at innen neste helg er de små kommet til verden, så vi slipper noe innblanding av veterinær og i værste fall keisersnitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar