onsdag 2. januar 2013

nyttårsfeiring, utflukt og trening

Godt nyttår! :)


Idag var valpene på sin første utflukt. Eller en kan vel kalle det en utflukt å bo hos "besteforeldrene" i 1 døgn også :)Vi reiste til mamma og pappa midt på dag nyttårsaften, valpene følte seg hjemme med en gang. Ikke sjenerte eller redde. Spankulerte rundt i stua som dem alltid hadde bodd der. Nyttårsrakettene tok både dem og Enya med ro, Enya enset det ikke og da gjorde ikke valpene det heller.


Hadde kjøpt inn noen nye leker til dem for anledningen, når dem ikke sov hadde dem sine fulle hyre med å rive beina av en blekksprut ;)

På natta sov dem på pikerommet mitt sammen med meg, ikke en lyd fra dem, vi sov så godt så. Ikke bølla dem heller, lå pent og pyntelig sammen med mamma Enya på golvet :) 


1.nyttårsdag testa vi ut hagen og gresset. Dem har tidligere bare gått på snø på verandan, dem tok gressvandringen på strak labb :) Ingenting som er skummelt for desse to bamsemumsene!Vel hjemme var dem nok slitne av utflukten til bestemor og bestefar, så dem sovnet og sov godt hele kvelden :)Idag har det vært en relativt rolig dag, vi har tatt ned julepynten, valpene var flinke å hjalp til ta ned alt glitteret og rydde i julekulene ;) Drakamp med glitergilander er moro!! Da treet ble kasta ut var dem med for å sjekke at ting gikk ordentlig for seg. Små diltedottene mine :)

På kvelden fikk dem være med å lufte de store hundene, vi dro til en innegjerdet parkeringsplass og slapp galskapen løs. De voksne var helt i hundre, og valpene ikke verre dem. Bilkjøringen gikk fint, satt på fanget til Amelia og Helene :) Da dem kom ut sprang dem rundt å sjekka forholdene, ikke mye som er skummelt nei! Da de voksne fikk komme ut av bilen løp dem så godt dem kunne etter dem. Etter 10-15 minutt begynte dem bli slitne og kalde, da fikk dem sitte i bilen med Amelia. Sovna godt gjorde dem begge to :)

Amelia har trent litt med frøken Rosa idag, hun er veldig giret på godbiter, idag var det servelat som var på menyen. Lærte inn klikket, og tilbydde både sitt, ligg, stå og gi labb. Ikke værst for en snart 6 uker gammel valp! :) Filmet dem litt men ble så mørkt og dårlig, skal se om jeg kan filme dem litt på dagtid imorgen.

Personlighetene trer mer og mer fram. Rosa er veldig oppmerksom og hengiven, hun blir fra seg av glede når vi kommer hjem, gir henne kos og oppmerksomhet. Da logrer den lille halen rundt seg selv.
Gule er litt mer aktiv, hun har lettere for å bite når Rosa heller slikker. Gule kommer hilser på, men blir fort opptatt av noe annet og er en veldig selvstendig valp.

Ingen av dem er overbegeistra for mat ennå, håper det kommer seg de neste dagene. Mammas melk er nok for god ;) Dem spiser og legger på seg, men tror nok det er melka som er hovudnæringa ennå.

Imorgen kommer Katrine og Audun, som skal ha ei av jentene. Besøket ble litt utsatt da jeg har lagt med influense i romjula, så tenker dem gleder seg masse! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar